Maritza on musiikkialan yrittäjä ja toimii myös radiotoimittajana (Järviradio) – sitä kautta ääni on tullut tutuksi ympäri Suomen. Musiikki on ollut yksi vahva inspiroija ja musiikintekijänä erilaisia sanoituksia on syntynyt elämäntilanteista ja ihmisistä sekä omiin esittämiin kappaleisiin ja muille artisteille, mm. Juhamatin “Vapaa lintunen” on Maritzan käsialaa. Toisena esimerkkinä “Salaisuuksien taivas” -kappale viihtyi “Tätä Suomi tanssii” -listoilla peräti 52 viikkoa.
Teatterilavoilla Maritza on esiintynyt reilut 15 vuotta, mm. Pohjanmaalla Halkosaaren Kesäteatterissa Lappajärvellä hänet on nähty useissa rooleissa. Hän on toiminut myös teatteriohjaajana kansalaisopistolla paikallisessa teatterissa sekä kirjoittanut pieniä näytelmiä.
Tämä kahden täysi-ikäisen lapsen äiti on työskennellyt eri aloilla kotiäityiden lisäksi, mm. myyjänä, siivoojana, lasten-, vanhusten- ja kodinhoitajana, kokkina, ostajana sekä pankkivirkailijana.
Ruokapalvelujen perustutkinto v. 1994 ja Liiketalouden perustutkinto v.2005 ovat koulutusalat, jotka Maritza on opiskellut, nyt itseopiskelu kiinnostaviin asioihin on jatkuvaa.
Tekemisistä on muutama meriitti tullut;
Vimpelin kunnan KULTTUURIPALKINTO 2014: Tunnustuksena monipuolisesta ja uutterasta kyntötyöstä vimpeliläisen hengen viljelyn saralla sekä KALEVI-PALKINTO 2015 naissivuosasta Danny Weird, myöntäjänä Etelä-Pohjalaisen elokuvan edistämisyhdistys.
Teatteritoiminta alkoi 2000-luvun alussa sekä muutamassa indie-elokuvassakin Maritza on ollut mukana. Ensimmäinen omakustannelevy (Siivet kantaa) julkaistiin v. 2010, tämän jälkeen (Rakkauden avaimet) v. 2012 ja (Auringosta luotu) v. 2014 sekä lastenlauluja (Ninni Kettuli, lauluja lapsille osa 1) v. 2014. Itsensä työllistäväksi yrittäjäksi Maritza alkoi v.2015, jolloin myös radiotyö tuli kuvioihin. Musiikin tekeminen, sanoitukset ja laulujen stemmoitus työllistää arkea viikottain.
Nyt levylaulajuus on muuttumassa keikkailuksi, Maritza on saanut nyt taakseen ammattitaitoisen bändin ja tavoiteena on ylläpitää Suomalaista tanssikulttuuria, päästä nauttimaan musiikin tuomasta ilosta, vuorovaikuttaa ja liikuttaa ihmisiä musiikin voimalla.
Nähdään keikoilla ja kuullaan radioaalloilla.

 

 

Vuosi 2017 Tämä vuosi on pitänyt erilaisia tapahtumia ja monipuolista tekemistä sisällään, paljon ikimuistoisia hetkiä ihmisten ja työn parissa, tekemisen riemua sekä uuden oppimista. Hiukan osasin pitää jo lomaakin. 🙂 Radio- ja karaokejuontoja, tapahtumajärjestelyjä, lastenteatteria ja uutta musiikkia itelle ja muille sekä uuden suunnittelua. Tavallaan myös yhden aikakauden loppu. Ikimuistoinen ja tunteikas vuosi. <3

Vuosi 2016 Työntäyteinen vuosi piti sisällään keikkoja yli 200 kaikenkaikkiaan. Radiojuontoja, teatteria – roolissa sekä ohjaajana, karaokejuontoja, duokeikkoja ja lastenteatteatteria, myös uutta musiikkia.  Paljon iloisia kohtaamisia ja ikimuistoisia hetkiä!

Vuosi 2015  Olin ehdolla Kalevi-Gaalassa 21.2.2015 Kauhavan Y-Kinossa Naissivuosa -sarjassa elokuvasta Danny Weird, josta pokkasin itselleni ensimmäisen sijan. Toisena  uutisena kerron heti alkuun, että olen saanut Kulttuuripalkinnon 2014 Vimpelissä 6.12.2014, mikä tuntuu myös todella hienolta!